Galerie Foto

Noiembrie, zi de toamnă târzie


Sărbătoarea toamnei, culori galben – aurii, carnavalul fructelor, al frunzelor, dovleci sculptați, cântece și voie bună – poveste de toamnă, așa s-ar descrie ziua de 8 noiembrie 2019 a clasei I B (Inv. Manuela Chiriac)!

Festivalul toamnei este o emblemă a clasei noastre. În cadrul evenimentului s-au prezentat roadele delicioase ale acestui minunat anotimp. Pentru a se realiza un decor festiv, copii au realizat picturi cu tematica toamna, au colorat frunze, au sculptat dovleci și au fost încântați să descopere cât de importante sunt fructele și legumele pentru noi, cât de mult ajută acestea pentru a avea o alimentație sănătoasă.

Acest eveniment dedicat toamnei are loc în fiecare an la noi în clasă și mereu se bucură de un real succes. Elevii se veselesc prin dans, cântece, degustări care mai de care mai delicioase și învață cât de multe bogății ne oferă natura și de ce trebuie să protejăm mediul înconjurător.

Multumiri parintilor si bunicilor pentru implicare!

Olimpiada Națională a Sportului Școlar, fotbal baieți la clasele primare

Educație prin șah – curs opțional la clasa a IV a

Curs gratuit de șah susținut de prof. Jugaru Lucian de la Clubul Sportiv Municipal

Săptămâna mobilității europene


Scopul Campaniei este de promovare a formelor alternative de transport ecologic și de a sublinia faptul că mobilitatea sporeşte în mod clar calitatea vieţii în oraşe, ajutând la reducerea poluării aerului, poluării fonice, a accidentelor şi la reducerea numărului persoanelor obeze. Renunţând pentru o săptămână sau numai pentru o zi la maşina personală, aducem beneficii imense, atât mediului, cât şi sănătăţii noastre.

Deci, scopul general al campaniei, care are loc între 16 şi 22 septembrie în fiecare an, încurajează autoritățile locale europene să introducă şi să promoveze măsuri de transport sustenabile şi să invite cetățenii să încerce alternative la mersul cu maşina.

Săptămâna culminează cu evenimentul “În oraş fără maşină!” prin care oraşele participante stabilesc una sau mai multe zone exclusiv pentru pietoni, ciclişti şi transportul în comun pentru o zi întreagă.

Clasa a VI-a B a participat in cadrul Campaniei la activitatile organizate de ONG "Tinerii si viitorul", a desfasurat activitati in Gradina Publica si pe faleza Dunarii si a intocmit scrisori catre autoritatile locale. In urma Campaniei, elevii clasei au fost premiati personal de domnul primar Ionut Pucheanu, cu deosebite felicitari aduse elevei Avram Sabina.

Coordonator activitati: prof. Năpârlică Daniela

Activități și jocuri de coeziune a grupului clasei a șasea B


Activitățile desfășurate au avut drept scop promovarea unor valori și avantajele muncii în echipă și cooperării.

Printre obiective menționăm crearea unui nivel ridicat de implicare și interacțiune între colegi, crearea contextului ca participanții să dezvolte relații semnificative, facilitarea angajamentului, candorii și a dialogului constructiv.

Parada costumelor din materiale reciclabile


Coordonați de doamna învățătoare Dolea-Panaite Claudia-Cristina, elevii clasei a II-a B au participat luni, 4 noiembrie 2019 la activitatea Parada costumelor din materiale reciclabile.

Scopul activității a fost promovarea reciclării in randul copiilor, protejarea mediului inconjurător, organizarea și desfășurarea de activități care au ca scop atragerea școlarilor împreună cu familiile lor în petrecerea unui timp de calitate împreună și consolidarea colaborării dintre școală- familie.

Toți elevii au realizat costume din diverse materiale reciclabile, apoi le-au expus la paradă.

Comunică și fii creativ


Elevii, împărțiți pe grupe, au primit cartonașe pe patru teme: cultură generală, mimă, descriere verbală și desen. Fiecare întrebare are un punctaj diferit: 10, 20, 30 de puncte, iar cea mai dificilă valorează 50 de puncte.

Se oferă câteva indicații: în descrierea ta, nu vei rosti cuvântul de pe cartonaș, scopul mimei fiind acela de a-i face pe partenerii de joc să înțeleagă cât mai repede ceea ce mimezi.

Jocul a pus în evidență îndemânarea, capacitățile artistice și personalitatea.

Arta actorului: încredere în sine și în ceilalți


În cadrul Săptămânii "Școala Altfel", la propunerea doamnei profesor Cojocaru Dorina, clasele a șasea au confecționat un teatru de păpuși și marionete reprezentând personaje preferate precum prințul, prințesa, pisica, leul, dinozaurul, pinguinul.

Mai apoi, elevii au improvizat în fața clasei un dialog de 10 -20 de replici între personaje, pe o temă de interes, prietenia. La finalul activității, se desprinde cu ajutorul elevilor ideea că nu se poate porni în studiul profesiei de actor fără a avea o încredere uriașă în propria persoană, dar și în colectivul cu care colaborăm.

Spectacol de Magie


Spectacolul "Incredibil dar Adevărat" a propus în cadrul Săptămânii "Școala Altfel" promovarea interesului elevilor pentru materia școlară printr-un spectacol dinamic, interactiv de iluzionism.

Trucurile exersate au la bază cunoștințe din matematică, fizică, chimie, desen actualizate însă printr-o modalitate neconvențională de a învăța. Totodată, spectacolul le dezvoltă tinerilor atenția și le pune în valoare abilitățile prin implicarea lor activă în prezentarea numerelor de magie.

Punând accentul pe educație prin divertisment, copiii sunt inițiați în arta magiei prin exerciții special concepute pentru a le dezvolta încrederea în sine, dexteritatea, atenția distributivă, sociabilitatea și capacitatea de memorare.

Hai la teatru !


Vizionarea spectacolului "Tom Degețel" se înscrie în linia activităților extrașcolare ca metodă de educație non-formală care poate fi desfășurată cu elevii claselor primare din școală noastră.

Obiectivele au vizat formarea unei conduite adecvate și a unui comportament civilizat în timpul vizionării unui spectacol, dezvoltarea abilităților și competențelor în seturi de cunoștințe, aptitudini, atitudini, identificarea acțiunilor cu impact pozitiv, exprimarea opiniilor față de comportamentul personajelor, manifestarea curiozității față de firul epic al piesei și dezvoltarea gustului pentru lectură.

Învățătorii și părinții fac echipă


Activitatea, concepută sub formă de șezătoare, a reunit elevii clasei Pregatitoare A, alături de părinți si bunici în ideea unei participari utile, plăcute și relaxante de încondeiat ouă, de pictat tablouri cu tematică pascală, iepurași din lemn, ouă din lemn și polistiren, ouă naturale, grâu la încolțit pentru masa de Paște. Astfel, în cadrul plăcut al sălii de clasă, ne-am propus să reînviem tradiția populară românească și bucuria pregătirii pentru această sărbătoare creștină.

Așa cum se obișnuiește la fiecare șezătoare, fiecare a fost servit cu cozonac și biscuiți în timp ce pe videoproiector s-au derulat imagini cu tehnici de încondeiat ouă, specifice diferitelor zone ale țării. La finalul activității, copiii au expus produsele realizate și au fost răsplătiți cu ouă kinder și baloane.

Non formal la malul mării


Sub genericul "Școala ne învață pașii pentru viață", la clasa pregătitoare A "Prietenii lui Guguță", învățător Tănase Jenica, în săptămâna "Școala Altfel" s-au desfășurat activități non formale care au avut ca scop creșterea gradului de conștientizare a actorilor educaționali și a rolului acestora asupra procesului de învățare pe tot parcursul vieții în general, și a educației non formale în special.

Activitățile au vizat domenii diferite de interacțiune pentru formarea de cunoștințe, comportamente, atitudini și aptitudini, identificarea potențialului creativ al elevilor, dezvoltarea gustului artistic și al simțului estetic, capacitatea de înțelegere și receptare a unui mesaj în diverse situații de comunicare, toate incluse într-un colaj cu valențe educative pe termen mediu și lung în procesul devenirii sale.

Artele, un spectacol muzical și teatral


Săptămâna "Școala Altfel" a debutat cu activități de bună practică dedicate educării tinerilor pentru frumos.

Liceul de Arte "Dimitrie Cuclin" ne-a fost gazdă, ocazie cu care cadrele didactice ale liceului au prezentat instrumentele de percuție, cu coarde și pe cele de suflat din lemn. Activitatea a fost urmată de un minirecital susținut de elevi olimpici, pasionați de muzică instrumentală care au bucurat audiența prin acorduri clasice și moderne.

În partea a doua a activității, sub îndrumarea doamnei profesor de artă teatrală Daniela Nistor, elevii clasei de teatru au devenit profesori pentru o oră. Elevii noștri au urcat pe scenă și au exersat cu noii profesori tehnici teatrale, practicând jocuri de atenție și de coordonare, esențiale devenirii actorului.

Vizită la Centrul Eparhial


Astăzi, 17 aprilie, 50 de elevi de la Şcoala Gimnazială nr. 26 din Galaţi, însoţiţi de profesorii lor, au vizitat câteva instituţii şi obiective culturale din municipiul Galaţi, în cadrul programului „Şcoala altfel”, desfășurat în şcolile din România.

Înainte de a ajunge la Centrul eparhial, elevii au vizitat Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunăre de Jos, unde, îndrumaţi de ghidul muzeului au putut admira arhitectura acestei instituţii de cultură, exponatele din fiecare sală şi a face astfel o incursiune în trecutul acestei frumoase zone a Dunării de Jos. Copiii s-au arătat fascinaţi şi impresionaţi de cele văzute şi prezentate în cadrul vizitei, experienţa de astăzi constituindu-se pentru ei într-o lecţie vie de istorie, cultură şi spiritualitate.

În continuare, elevii au vizitat Fabrica de lumânări „Sf. M. Fotini” şi Tipografia eparhială „Candela Cuvântului” din incinta Centrul eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos. În cadrul Tipografiei eparhiale, elevii au asistat la întregul proces tehnologic – prepress, tipar și finisare al unei cărţi, fiind uimiţi de modul în care partea grafica este transpusă cu ajutorul utilajelor în produsul final, pe care zi de zi îl utilizează la şcoală în procesul de învăţare. De asemenea, la Fabrica de lumânări, copiii au putut vedea spaţiul de lucru, echipamentele de baza, tipurile de matriţe utilizate în activitatea de confecţionare a lumânărilor şi etapele procesului tehnologic de realizare al acestor obiecte de cult.

Din incinta Centrului eparhial vizitatorii au mers la Catedrala Arhiepiscopală, unde s-au închinat, s-au rugat, au primit informaţii despre acest sfânt locaş de cult şi au aprins lumânările primite cu ocazia acestei vizite.

După ce tinerii au văzut şi biblioteca eparhială „Arhiepiscop Antim Nica”, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian i-a primit pe aceştia în sediul administrativ, unde le-a adresat un cuvânt duhovnicesc în care a vorbit despre importanța participării tinerilor la activităţile şi programele desfăşurate de biserică, evidenţiind totodată faptul că dialogul şi socializarea de la persoană la persoană, fără intermediul calculatorului sau a virtualului sunt benefice în dezvoltarea armonioasă dintre trup şi suflet. La plecare, toţi şcolarii vizitatori au fost binecuvântaţi de Părintele Arhiepiscop, au primit iconițe cu „Intrarea Domnului în Ierusalim”, revista eparhială „Călăuză Ortodoxă” şi alte daruri.

4/4 PentruPrieteni

Priorități metodologice în formarea deprinderilor din gimnastica acrobatică specifică la clasele primare

Ziua Porților Deschise


Școala Gimnazială Nr. 26 și-a deschis larg porțile pentru a primi vizita părinților și a copiilor. Ziua Porților Deschise a reprezentat ocazia perfectă pentru a intra în contact cu specificul școlii noastre și de a observa dotările și facilitățile de care dispunem.

Viitorii școlari au fost întâmpinați cu emoție de elevii noștri talentați, cu care au realizat mici creații, oferindu-le apoi mamelor cu ocazia zilei de 8 Martie. In acest timp părinții au discutat cu cadrul didactic ce va prelua clasa pregătitoare și au primit informațiile de care aveau nevoie pentru a-și înscrie copiii la școală.

Totodată, am primit vizita preșcolarilor de la Grădinița Nr. 7 îndrumați de prof. înv. preșcolar Ilinca Tiron iar atmosfera de voie bună ne-a cuprins pe toți, această zi transformându-se în una memorabilă.

Un Mărțișor pentru prietenul meu


In cadrul acestei activități desfășurate în colaborare cu Școala Gimnazială Constantin Pufan, elevii ambelor școli au confecționat mărțișoare pe care le-au dăruit prietenilor de la școala parteneră, precum și un coș al prieteniei pentru fiecare școală, cu flori de primăvară din hârtie creponată.

La finalul activității, am făcut fotografii în cadrul unui Foto Booth.

Duminica Ortodoxiei


Intrați în Postul dinaintea prăznuirii Învierii Domnului Iisus Hristos, elevii Școlii Gimnaziale Nr. 26 și-au arătat, așa cum știu ei mai bine și mai frumos, evlavia și dragostea față de credința creștin-ortodoxă a poporului român: au realizat icoane pe care le-au prezentat credincioșilor aflați în Duminca Ortodoxiei la Biserica Maica Precista.

Elevii au fost premiați de preoții bisericii, după săvârșirea Sfintei Liturghii.

În cadrul Predicii a fost subliniată importanța icoanei în viața creștinilor și necesitatea împlinirii faptelor bune în societatea de astăzi. Aceste activități sunt binevenite pentru că astfel elevii au posibilitatea să-și cunoască învățătura de credință și să o trăiască.

NU FI VICTIMA ! Campanie de prevenire a traficului de persoane

ECO - MODE. Activitate din cadrul proiectului Prietenie fără Bariere


In cadrul proiectului "Prietenie fără bariere" desfășurat în parteneriat cu Școala Gimnazială "Constantin Pufan" Galați, elevii au confecționat îmbrăcăminte din materiale reciclabile (ambalaje din plastic, pungi și pahare din plastic, capace, saci menajeri, ziar sau carton ) pe parcursul unor întâlniri la propriile clase pentru a-și testa îndemânarea și creativitatea.

Mai apoi, elevii și-au prezentat creațiile vestimentare într-o paradă de modă cu juriu format din câte un cadru didactic al fiecărei școli înscrise în proiect și câte patru elevi reprezentanți, modalitatea de jurizare fiind Like sau Love.

Scopul desfășurării acestui proiect a fost dezvoltarea deprinderii elevilor de a păstra un mediu curat prin conștientizarea impactului materialelor poluante asupra mediului și a importanței ocrotirii mediului înconjurător precum și educarea copiilor pentru înțelegerea și acceptarea diferențelor dintre ei și încurajarea implicării în viața socială.

Liantul școală familie

Maica Domnului, Sfinții și Îngerii fac minuni în viața noastră

Sportul între disciplină și mișcare


La inițiativa Consiliului Elevilor, în școala noastră s-a desfășurat un demonstrativ de auto-apărare karate Kyokushin, sub îndrumarea doamnei profesor de educație fizică și sport, Stase Ana Cristina, președintele Asociației Sportive Triumf și a domnului profesor Patrichi Marian.

Activitatea a avut drept scop realizarea unui schimb de experiență între elevii participanți în vederea formării și educării tinerilor prin cooperare, răspundere și disciplină. Printre obiectivele activității din cadrul Consiliului Elevilor amintim promovarea unui sistem alternativ de educație, într-un climat plăcut pentru ei, acceptat și susținut de părinți precum și eliminarea violenței fizice din preocupările tinerilor.

Ziua fructelor și a legumelor. Arta de a trăi frumos

Sărbătorim România în pași de dans


Un spectacol muzical și dansant a antrenat deopotrivă în luna noiembrie reprezentanții pe clase din Consiliul Elevilor, părinți și ansamblul Colindătorii coordonat de doamna coregraf Mihaela Andrieș.

Eleva Sabina Bălăoi a deschis activitatea prin intonarea imnului de stat. Hora Bucovineană a grupului Colindătorii, cântecul Rise like a Phoenix interpretat de Sabina Avram, Cântă cucu-n Bucovina al Biancăi Grecu, colajul de muzică modernă prezentat de elevele Mogoș Beatrice și Alexia Ciobotaru au încântat audiența preț de două ore.

Să nu uităm de interpretarea emoționantă a cântecului Galbenă gutuie de către eleva Palade Beatrice. Împreună cu Alexandra Neculai ne-am amintit versurile celebre din Treceți Batalione Române Carpații și am încins cu mândrie hora românescă.

Felicitări elevilor pentru buna organizare și colaborarea de care au dat dovadă pe tot parcursul evenimentului!

Micii grădinari


Elevilor noștri le place să se joace în aer liber, în parcuri, în grădini cu flori sau legume, sub copacul din curtea casei sau a grădiniței din curtea Școlii Gimnaziale Nr.26, din Galați.

În preajma plantelor, a florilor, copiii dobândesc pentru lumea lor interioară gingășia, admirația, sentimentul de ocrotire, armonia formelor și culorilor, grija față de frumos și fragilitate. Elevii clasei pregătitoare B, sub îndrumarea doamnei învățătoare Dolea-Panaite Claudia, au participat la activitatea “Un copil, o floare!”. În grădinița școlii fiecare copil a sădit câte o floare.

Obiectivele activității au fost însușirea conștientă a unor cunoștinte corecte din punct de vedere științific despre plante și condițiile de dezvoltare în timp a acestora, stimularea dorinței de acțiune, a curiozității și tendinței spre cercetare, cunoașterea factorilor asupra plantelor și influența acestora asupra sanatatii noastre; educarea dragostei pentru plante, pentru mediul ambient; cultivarea grijii față de plante, pentru mediul ambient prin acceptarea și respectarea regulilor de conviețuire cu natura; inițierea copiilor în acțiuni de cooperare, educarea raporturilor de colegialitate, creșterea responsabilității în îndeplinirea sarcinilor; transpunerea practică a cunoștințelor dobândite, a priceperilor și deprinderilor formate în cadrul acțiunilor cu conținut ecologic.

Unirea- un ideal, un crez și o voință

Omagierea eroilor neamului la monumentul Apărătorii Galațiului

26 de metri de colaj cu mesaje și gânduri despre Marea Unire

Șezătoare populară

Parastas pentru eroii căzuți întru înfăptuirea Marii Uniri


În cadrul programului Centenarul Marii Unirii, Școala Gimnazială Nr. 26 a găzduit un parastas oficiat de Preotul Diaconu Valentin, de la Biserica Maica Precista, în cinstea eroilor participanți la Marea Unire din 1918. Cu toții am fost îndemnați să-I mulțumim lui Dumnezeu pentru binefacerile Marii Uniri și să-i comemorăm cu recunoștință pe eroii români.

Părintele a prezentat implicațiile istorice ale evenimentului și a evidențiat contribuția Bisericii Ortodoxe Române pentru împlinirea acestui deziderat de secole al poporului român. Realizarea unității naționale de la 1 decembrie 1918 a fost posibilă și cu aportul Bisericii Ortodoxe Române care a sprijinit Marea Unire a tuturor provinciilor românești într-un stat român unitar, Biserica fiind împreună cu poporul în toate eforturile sale de cultivare și de afirmare a conștiinței naționale.

La final, elevii claselor a V a B și pregătitoare A, îndrumați de profesor diriginte Daniela Năpârlică, profesor înv. primar Tănase Jenica și profesor de religie Rădulescu Irina au păstrat un moment de reculegere pentru acești bravi eroi.

Noi de Halloween...

Învățătorii și elevii

Consiliere și Orientare

Prevenire

Contact