Galerie Foto

La mulți ani, România !


Mica Unire din 24 ianuarie 1859 a fost sărbătorită de elevii școlii noastre.

Ne-am amintit de domnitorul Al.I. Cuza care a reușit să unească cele două țări Moldova și Țara Românească arătând statelor europene dorința de unitate a poporului român.

Elevii au învățat pașii de horă românească și au înțeles că doar uniți pot continua în viață și pot realiza orice proiecte.

Felicitări tuturor !

Medalion artistic


172 de ani de Mihai Eminescu la clasa a IV-a A , sub coordonarea doamnei profesor Tcacenco Cristina

Noi proiecte și colaborări


Astăzi s-a desfășurat prima activitate din cadrul proiectului „Portrete în oglindă” - dialog cultural transfrontalier sub egida Educație online fără hotare între Școala Gimnazială nr. 26, Galați și I. P. I. Î Gimnaziul Coșcalia, Republica Moldova. Proiectul se desfășoară în perioada ianuarie - iunie 2023 și reprezintă o continuare a colaborării într-un alt proiect intitulat „Rătăcit printre oameni - Integrarea elevilor cu CES: provocări și soluții?".

Proiectul „Portrete în oglindă” are drept scop conștientizarea apartenenței la cultura propriului popor prin intermediul unor activități de transferare a modelelor de comunicare specific culturale în situații familiare utilizând aplicații web de comunicare la distanță. Pe scurt, o prietenie între tradițional și modern în care clasele implicate comunică atât prin scrisori sau felicitări, dar și online și creează colaborativ materiale digitale.

Școala Gimnazială Nr. 26 participă la proiect cu elevii clasei a IV-a A, sub coordonarea d-nei prof. Daniela Năpârlică. Proiectul a fost demarat oficial pe 15 ianuarie, de Ziua Culturii Naționale, iar astăzi a avut loc prima întâlnire online - „Eminescu în versuri, cântec și culoare”.

Mulțumim doamnei Popa Cătălina de la Biblioteca V.A. Urechia pentru participare și pentru materialele inedite prezentate!

În așteptarea lui Moș Crăciun


Colinde, Secret Santa, întrebări în jurul bradului, o mini-petrecere, toate în atmosfera de bucurie și emoție a sărbătorii ce urmează !

Scrisori către Moș Crăciun


In librăria Humanitas, o atmosfera plăcuta..cu elevii clasei a VII-a, compunând scrisori către Moș Crăciun.

Multumim ONG Tinerii și viitorul și doamnei diriginte Rădulescu Irina !

Valoarea elevilor Școlii Gimnaziale Nr. 26 apreciată la nivel Național !


„Modestia este arta de a-i determina pe ceilalţi să descopere cât de minunat eşti”. (Robert Frost) Așadar, vă oferim șansa să ne descoperiți și să ne lăudați 🙂 Școala Gimnazială Nr. 26, Galați a avut 4 echipe calificate la etapa NAȚIONALĂ a Festivalului „CDIdei in cărți” ediția a VII-a, Sibiu, 2022 și toate 4 au obținut premii! Profesor coordonator: Năpârlică Daniela.

PREMIUL I – BOOKTRAILER – SECȚIUNEA LIMBA ROMÂNĂ Echipa: Iliescu Adriana, Gârlescu Mihnea Bogdan, Rotaru Teodora Daniela, (clasa a VIII-a B).

PREMIUL III – AFIȘ DIGITAL: SECȚIUNEA LIMBA ROMÂNĂ Echipa: Ifrosă Cristian Socrate, Moisei Mirela, Biliac Eduard (clasa a VIII-a B)

PREMIUL II - BOOKTRAILER – SECȚIUNEA LIMBA ENGLEZĂ Echipa: Gâdoiu Tiberiu, Mitu Maria, Macovei Ștefania (clasa a V-a B)

PREMIUL III – MACHETĂ: SECȚIUNEA LIMBA ENGLEZĂ Echipa: Enache Bianca, Palade Andra, Grădinaru Emma Antonia (clasa a V-a B)

Pentru toate secțiunile echipele au lecturat o carte la alegere din lista festivalului, s-au supus unei etape de documentare, a urmat realizarea obiectului (booktrailer/ afiș/machetă), a fișei de lectură, a jurnalului echipei și filmul prezentării, au colaborat intens cu profesorul coordonator, iar premiile le încununează munca depusă. În cadrul ediției a VII-a, 2022, a festivalului s-au inscris 1867 echipe (5601 elevi) din 288 unități din 29 județe și s-au calificat 425 echipe la etapa națională, dar 4 premii au fost ale noastre. Felicitări tuturor !

The Crocus Project


The Crocus Project a fost inițiat în 2005, de  Holocaust Education Trust din Irlanda. Ideea de bază a proiectului este ca elevii să planteze bulbi de brândușe galbene, în memoria celor 1,5 milioane de copii uciși în timpul Holocaustului de naziști și colaboratorii lor.

Florile galbene amintesc de steaua galbenă a lui David pe care evreii au fost forțați să o poarte.

Elevii clasei a VII-a , coordonați de profesor Năpârlica Daniela s-au alăturat acestui proiect și in acest an și au plantat bulbi de brândușe galbene, care sperăm să răsară în luna ianuarie 2023. Prin participarea la acest proiect s-a dorit creșterea gradului de conștientizare cu privire la pericolele rasismului și discriminării.

"Dacă nu îi învățăm noi pe copii pacea, alții îi vor învăța violența." Colman McCarthy


Am desfășurat astăzi, 17 noiembrie 2022, activitatea Parteneri pentru PACE. Organizatori: Școala Gimnazială Nr 26, Galați (clasele a II-a A și a VII-a B) și ONG-ul Tinerii și Viitorul. Librăria Humanitas ne-a găzduit. Copiii au citit câteva rânduri despre PACE, au căutat cărțile a căror titlu avea litera inițială potrivită pentru a forma cuvintele PACE și PARTENERIAT. Au realizat un poster colectiv, dar s-au exprimat și individual prin intermediul desenului. Coordonatorii activității au fost prof. învățământ primar Codreanu Alexandra și prof. Rădulescu Irina, voluntar Monica Ștefan și voluntar Iustina Negruț. prof. inv. primar Codreanu Alexandra Daniela. Expoziția-concurs Speranță și Pace, desfășurată în școală, a venit ca o încununare a tuturor discuțiilor purtate în această săptămână, toate menite să conducă către conștientizarea importanței păcii. Pacea este premisa fără de care toate celelalte eforturi eșuează. Prin ochi de copil, viitorul e plin de speranță, empatie și PACE! Să ajutăm la construirea lui! Felicitări doamnelor profesor care au făcut posibilă realizarea acestei frumoase activități!

Educație pentru sănătate - ne hrănim sănătos


Elevii claselor IA, IB, II B coordonați de doamnele profesor Ciacâru Mihaela, Maizel Irina și Plesnecute Nicoleta au participat la activitatea "Copilul isteț mănâncă sănătos" de la Muzeul de Științe ale Naturii. Aceștia au învățat să diferențieze alimentele sănătoase de cele care ne pot îmbolnăvi. Nu uitați să consumați în special fructe și legume !

Protejăm planeta


Săptămâna trecută și astăzi, 11 noiembrie 2022, s-a desfășurat activitatea "Prietenii lui Electro și Metano" unde au fost prezentate resursele naturale epuizabile și de durată ale planetei, pe care le folosim în obținerea energiei. Mulțumim ONG Hands Across Romania, felicitări elevilor de la clasa IV A și IV B, și doamnelor învățătoare Chiriac Manuela și Tcacenco Cristina.

Comunicarea în relațiile interumane


Zilele acestea la Școala Gimnazială nr 26 Galați sunt desfășurate ateliere de Comunicare Relațională. S-a vorbit despre relații, cum le întreținem, despre rolurile noastre și cum e important să ne păstrăm fiecare jumătatea de relație. Toti copiii au participat activ la ateliere. Eșarfele relaționale au servit drept simbol al legăturii dintre persoane iar copiii au fost foarte incantați. Multumim doamnei Consilier în comunicare relațională, Corina Lupu!

Bu ...Huu ...Huu...Te-ai speriat ?


In spiritul zilei de Halloween am avut parte de o zi magică, de dovleci luminată, cu spirite protectoare în preajmă și activități amuzante la școală

De ziua Cuvioasei noastre dragi


Astazi, 14 octombrie, ne-am incarcat de emotie si de bucurie la Praznicul Sfintei Cuvioase Parascheva, la Biserica "Precista" din Galati. Copiii,cu suflet mare, elevii claselor IA și IB au ales sa petreacă ora de Religie cinstind-o și sărbătorind-o pe cea care ne este tuturor model de milostenie.

Starea de bine în școală


Azi la Școala nr. 26 s-a implementat "Starea de bine". Ne dorim un climat educațional echilibrat, eficient, cu rezultate bune și foarte bune la învățătură și o îmbunătățire a relațiilor de colaborare și cooperare între colegi.

• Elevii sunt valorizați și respectați,

• Încurajăm stima de sine,

• Promovăm relațiile de respect, corectitudine și toleranță,

• Recunoaștem și răsplătim efortul,

• Încurajăm creativitatea,

• Promovăm și recunoaștem inițiativa,

• Promovăm valorile sociale, morale și civice.

Mulțumim tuturor cadrelor didactice implicate în activitate.

Șezătoare de octombrie


Pe-un picior de plai, pe-o gură de rai

Azi vă ies în cale poze de la șezătoare.

Șezătoarea, dragii mei,

E un străvechi obicei.

Gospodarii se adună

Să muncească împreună,

Fiindcă lucru-i mai cu spor

Când primești un ajutor.

După obicei, ne-am adunat fete și flăcăi

Și-am sfințit tradiția în școală la noi.

Pân-la proxima adunare vă dorim "mult spor!" și de-o fi cu sănătate, vă poftim cu drag și în luna lui Brumar.

Organizatori: bibliotecar Isar Milica, prof. Năpârlică Daniela și Șezătoare Galați

Sărbătorim Ziua Educației !


Educația continuă și în zilele libere! Elevii claselor a VI-a și a VII-a au sărbătorit Ziua Educației pe culmi dobrogene împreună cu prof. Ginghină Oana și prof. Năpârlică Daniela. Dobrogea-i un colț de rai, un buchet de culori tomnatice cu care cei mici și profesorii organizatori și-au bucurat sufletul, iar noi privirea prin fotografiile lor.

Informare și securizare în rândul tinerilor


"Informația înseamnă putere" sau "un om informat poate fi un om salvat" sunt expresii pe care le folosim frecvent pentru a sublinia rolul important al cunoașterii în reducerea riscului de victimizare.Plecând de la această premisă, reprezentanții Comisiei județene de monitorizare a activității preventive Galați, în parteneriat cu Organizația "Tinerii și Viitorul", au inițiat o campanie de informare adresată elevilor cu privire la competențele instituționale ale structurilor din cadrul M.A.I.

Sub sloganul "M.A.I. INFORMAT - MAI PROTEJAT", demersul a debutat printr-o activitate desfășurată vineri, 23 septembrie, în sala de festivități a I.P.J Galati. Elevi și cadre didactice, alături de voluntarii "Tinerii si Viitorul", au participat la evenimentul care a urmărit transmiterea, prin intermediul unor materiale video și prezentări, dar și prin discuții cu tinerii, a celor mai importante atribuții ale structurilor implicate. Astfel, polițiștii, jandarmii, polițiștii de frontieră și reprezentanții Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane au dialogat cu elevii despre rolul fiecarei instituții și despre problematica gestionată, dar au primit și recomandări.

Ulterior, ei vor disemina informațiile primite în clasele din care provin și se vor implica în activități creative pe această temă. Campania se va încheia printr-un concurs desfășurat de Ziua Mondială a Educației (5 octombrie), dar adevăratul câștig va rămâne, pentru toți cei implicați, informația.

Ore în natură


Ore educaționale desfășurate în locuri minunate. Zâmbetele copiilor spun totul.

Mulțumim doamnelor profesor Plesnecute Nicoleta, Tcaciuc Cristina și Chiriac Manuela.

Săptămâna Europeană a Sportului


În perioada 26-30 septembrie a fiecărui an se organizeză la nivel european proiectul “Săptămâna Europeană a Sportului” (European Week of Sport – #BEACTIVE) și în ultima zi de vineri a lunii septembrie, “Ziua Europeană a Sportului Școlar”.

Școala Gimnaziala Nr.26 s-a alăturat acestui proiect pentru a celebra această zi prin jocuri de mișcare, jocuri sportive, trasee aplicative.

Felicitări doamnei profesor Ștefănescu Cătălina și d-lui profesor Pelin Fănel!

Poveștile orașului meu


Povestea comunității grecești, care a contribuit la gloria și prosperitatea Galațiului interbelic, orașul cu 22 de consulate, sediul Comisiei Europene a Dunării, a fost spusă, ieri, la Lapidarium, de doamna Rodoclia Zamfiropol, președinta Comunității Elene din Galați.

Public numeros și interesat, atmosferă destinsă... Elevii claselor a VI-a si a VII-a de la Școala Gimnazială Nr. 26 au participat la Proiectul POVEȘTILE ORAȘULUI MEU, derulat de Direcția Județeană pentru Cultură Galați, desfășurat la Muzeul de Istorie Galați. Felicitări pentru coordonarea elevilor doamnei prof. Rădulescu Irina !

Ziua Europeană a Limbilor


26 septembrie înseamnă European Day of Languages. Așadar, aproximativ 100 elevi ai școlii noastre au participat la o scurtă "călătorie lingvistică prin Europa" marcând momentul. Diversitatea lingvistică reprezintă cheia unei mai bune comunicări interculturale și reprezintă unul din elementele principale ale bogatului patrimoniu cultural al continentului. La inițiativa Consiliul Europei, care încurajează plurilingvismul/ integrarea/ diversitatea, Ziua Europeană a Limbilor este celebrată în fiecare an în data de 26 septembrie, începând cu 2001.

Rețeaua prieteniei


Elevii din clasa a III a din Școala Gimnazială Nr. 26 au aflat informații despre proiectul ''Rețeaua prieteniei'', despre orașul Târgoviște și despre viitorii lor prieteni din clasa a IIIa de la Școala Gimnazială nr.13 Matei Basarab, îndrumați de doamna învățătoare Tudor Luminița.

După ce am stabilit obiectivele proiectului, am dat exemple de subiecte de discuție și am identificat pe hartă orașele și distanța după ele, am trecut la scrierea scrisorilor. Așteptăm cu nerăbdare prima întâlnire virtuală !

Teatrul și Noi


Astăzi lăudăm rezultatele obținute de trupa de teatru a școlii „The Voice Within” sub coordonarea d-nei prof. Daniela Năpârlică.

PREMIUL I, Secțiunea Gimnaziu la Concursul Judetean de Teatru pentru copii „Artiști pe scenă” pentru piesa „Bucuriile și nenorocirile notei 3” Au interpretat elevii clasei a V-a B: Enache Bianca Violeta, Ivașcu Miruna, Grădinaru Emma Antonia, Zein Edward Freddy, Gotcă Sebastian Ștefan, Lefter Eva, Palade Andra Cristina.

PREMIUL I, Sectiunea Inv. Primar pentru piesa „Lanțul slăbiciunilor”, adaptare după I. L. Caragiale. Au interpretat elevii clasei a III-a A: Belciuganu David Alexandru, Ivănescu Ștefan, Frangulea Maria Ilona, Mitu Anastasia, Ivan Camelia Elena, Popovici Delia Maria.

Concurs și voie bună


Budeci Eva și Damian Sasha, eleve în clasa a II-a la Școala Gimnaziala Nr 26, au participat la Festivalul-concurs Vocile primăverii organizat de Școala Gimnaziala Nr 22 in parteneriat cu Inspectoratul școlar județean Galați și Centrul Cultural Dunărea de Jos. Ele au câștigat premiul I la categoria grupuri iar Damian Sasha a luat Premiul II la categoria de vârstă 7-11 ani!.

Rugăciunea în viața mea

Contact